Enkel ostfondue

Enkel ostfondue

40 min Förrätt
En enkel och smakrik ostfondue som du tillagar i ugnen. Camembert, gruyère och vitlök i en härlig smakkombination. Njut av din varma ostfondue med brödtärningar och grönsaker.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/enkel-ostfondue/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200°.
  • Skala vitlöksklyftan och skiva den tunt. Skär gruyère i stavar.
  • Ta bort plasten från camembertbertosten. Skär snitt i osten och lägg tillbka den i asken. Stick ner vitlök och gruyère i snitten. Skeda över vitt vin så att det rinner ner i osten. Svep aluminiumfolie runt asken.
  • Sätt in osten i ugnen och baka i 25-30 min, tills osten är helt smält.
  • Ät fonduen varm med bröd, cornichons och grönsaker som du doppar i founduen.
Klart!
Energi:

206 kcal

Protein: 15 g
Kolhydrater: 0,5 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Liten vitlöksklyfta
1
Falbygdens® Gruyère
25 g
Camembert, i ask (ca. g)
250 g
Torrt vitt vin
2 msk
Servera med:
Bröd, skuret i stavar
Cornichons
Rädisor