Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon

35 min Huvudrätt Middag Snabbmat
Enkel pizza med mild ädelost, potatis och fikon

En vardagspizza med wow-faktor! Här ligger fokuset på det gröna och köttet fungerar som smaksättare. Väldigt flexitarian!

Ingredienser

Färdig pizzadeg à 550 g
1
140 g
2 dl
Mjöliga potatisar
2
Tärnat bacon
140 g
Flower sprouts eller repad grönkål
75 g
Färska fikon
4
Rosépeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft. Smula ner hälften av ädelosten i crème fraichen. Bred ädeloströran över pizzadegen.
  • Skiva potatisarna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Fördela över pizzan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min tills potatisen är gyllene.
  • Plocka bladen från flower sprouts. Fräs bacon i en torr panna 4-5 min. Tillsätt sprouts och fräs hastigt.
  • Skär fikonen i kvartar. Toppa pizzan med bacon, flower sprouts, resterande ädelost, fikon och ev lite grovkrossad rosépeppar.
Klart!

Ställ in plåten i ugnen och låt den bli het innan du lägger pizzadegen på den. Då blir botten riktigt krispig.

Bacon kan bytas mot kapris om du vill ha en vegopizza.

Näringsvärden, per port

Energi:

710 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 26 g
Kolhydrater: 77 g
Fett: 33 g
https://www.arla.se/recept/enkel-pizza-med-mild-adelost-potatis-och-fikon/