Entrecote med ramslökssmör och råstekt sparris

Entrecote med ramslökssmör och råstekt sparris

35 min Huvudrätt
Entrecote är gott att bjuda på vid festliga tillfällen. Ramslök växer vilt i kalkrik jord och när man steker den i smör smakar den milt av spenat, vitlök och purjolök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/entrecote-med-ramslokssmor-och-rastekt-sparris/

Gör så här

  • Hacka ramslöken fint och stek den mjuk i lite av smöret.
  • Ta åt sidan och blanda ned resten av smöret, citronskal och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
  • Bryt av den nedre delen på sparrisen.
  • Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken.
  • Stek lök och vitlök i smör ca 5 min på medelvärme. Tillsätt sparrisen och stek ytterligare ca 3 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Stek eller grilla entrecoten. Servera med sparris, ramslökssmör och ugnsstekt potatis.
  • Garnera gärna med örter.
Klart!
Energi:

740 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 44 g

Ingredienser

Entrecote, ca 600 g
4 skivor
Ramslökssmör:
Ramslök
100 g
100 g
Citron
rivet skal av ½
Pressad citronsaft
½ tsk
Salt och peppar
Råstekt sparris:
Färsk sparris
500 g
Rödlök
1
Vitlöksklyfta
1
2 msk
Salt och peppar
Färska örter till garnering
Till servering:
Ugnsstekt potatisar