Entrecote med ugnsbakade tomater
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Klassisk entrecote med läckra tillbehör som klyftpotatis och ljuvliga, ugnsstekta tomater. En hemlagad bearnaisesås till köttet är väl värd mödan.
Ingredienser
Entrecote
|
4 skivor |
---|---|
Salt och peppar
|
|
Bifftomater
|
2 |
Flingsalt
|
½ tsk |
Hackade färska blandade örter t ex basilika, persilja, gräslök
|
½ dl |
Bearnaisesås:
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitpepparkorn
|
6 |
Vatten
|
4 msk |
Vitvinsvinäger
|
1 dl |
Färsk dragon
|
4 kvistar |
Färsk persilja
|
4 kvistar |
Äggulor
|
3 |
200 g | |
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
Finhackad färsk dragon
|
1 msk |
Cayennepeppar
|
1 krm |
Salt
|
3 krm |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
344 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 28 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 21 g |
Video
Skirat smör – så här gör du
Skirat smör är ett klassiskt tillbehör till kokt torsk eller laxpudding, men även basen i bearnaisesås. Här visar Andreas Hedlund hur du gör för att skira smöret.

