Exotisk fruktsallad med honungscrème

Exotisk fruktsallad med honungscrème

1 tim Buffé Efterrätt
Stjärnanis ger raffinerat god smak till denna färgrika fruktsallad!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/exotisk-fruktsallad-med-honungscreme/

Gör så här

  • Börja med kokosflarnen. Sätt ugnen på 175°.
  • Smält smöret och blanda det med kokosflingorna och apelsinskal.
  • Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner vetemjöl blandat med bakpulver till en jämn smet.
  • Klicka ut kakor på plåtar med bakplåtspapper med hjälp av teskedar.
  • Grädda i mitten av ugnen tills kakorna börjar få färg, ca 8 Låt kakorna svalna på plåten och lägg över dem på galler.min.
  • Spara de flarn som blir över i en burk med lock.
  • Koka juice, honung, stjärnanis och kardemumma i en kastrull ca 1 min. Låt lagen kallna.
  • Skala melonen. Kärna ur melon och plommon och skär i bitar. Blanda med bären. Häll över lagen, låt dra ca 30 min.
  • Vispa grädden och rör ner yoghurt och honung.
  • Servera salladen med honungscrème och kokosflarn.
Klart!

Ingredienser

Melon
½
Plommon
4
Bär t ex vinbär, björnbär, hallon
2 dl
Konc ananas&apelsinjuice
2 dl
Honung
2 msk
Stjärnanis
2
Kardemummakärnor
1 krm
Honungscrème:
1 dl
1 dl
Honung
2 msk
Kokosflarn:
75 g
Kokosflingor
100 g
Apelsin
rivet eller strimlat skal av 1
Ägg
1
Strösocker
1½ dl
Vetemjöl
1 msk
Bakpulver
1 tsk