Fajitas
25 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Fajitas – familjens fredagsfavorit! Paprika och kyckling kryddas väl med kryddor som fyller köket med underbara dofter. Hetta upp en rejäl stekpanna och stek paprika och kyckling på hög värme. Njut din fajitas med sval gräddfil, smakrik cheddar och färsk koriander. Skillnaden mellan fajitas och burritos är framförallt att fajitas är mindre än sin kusin burritos.
Ingredienser
Paprikor, röd och gul
|
2 |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Kycklinglårfilé
|
ca 500 g |
Rökt paprikapulver
|
2 tsk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Torkad oregano
|
2 tsk |
Chilipulver
|
2 tsk |
Vitlökspulver
|
2 tsk |
Lökpulver
|
2 tsk |
1 msk | |
Tomatpuré
|
2 msk |
Lime, pressad saft
|
1 |
Salt
|
Till servering:
Tortillabröd
|
8 |
---|---|
3 dl | |
Tomatsalsa
|
2 dl |
150 g | |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
736 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 45 g |
Kolhydrater: | 54 g |
Fett: | 36 g |

