Falafel- och blomkålspizza

Falafel- och blomkålspizza

30 min Huvudrätt
Festa loss på en riktigt smakrik vegetarisk pizza med len blomkålskräm istället för tomatsås.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/falafel--och-blomkalspizza/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Tina falafeln.
  • Dela blomkålshuvudet på mitten och hyvla ena halvan i tunna skivor, gärna på mandolin.
  • Skär andra halvan i grova bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten så att blomkålen precis täcks.
  • Koka mjuk på låg värme, ca 15 min. Häll av vattnet och mixa blomkålen slät. Blanda med crème fraiche och smaka av med salt.
  • Lägg pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper och bred på blomkålskrämen.
  • Repa grönkålen från stammen och lägg på pizzan. Bryt falafeln i mindre bitar och lägg på,. Salta och strö över osten.
  • Grädda pizzan i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Dela och kärna ur granatäpplet. Riv skalet av citronen och pressa ur saften.
  • Blanda olja, citron, hyvlad blomkål och granatäpple till en sallad. Smaka av med salt.
  • Toppa pizzan med lite blomkålssallad och servera resten vid sidan av.
Klart!
Energi:

580 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Frysta falafel
400 g
Blomkålshuvud, ca 500 g
1
1½ dl
Pizzadeg, ca 400 g
1
Grönkål
50 g
2 dl
Flingsalt
1 tsk
Granatäpple
1
Citron
½
Olivolja
2 msk