Falska sniglar

20 min Buffé Förrätt
Falska sniglar

Falska sniglar med vitlökssmör gör man genom att gratinera champinjoner istället för sniglar. Servera gärna med vitlöksbröd.

Ingredienser

Champinjoner
300 g
75 g
Vitlöksklyfta
1
Hackad färsk persilja
2 msk
Salt
2 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Stek champinjonerna i 1 msk av smöret i en stekpanna. Lägg över dem i 4 ugnssäkra portionsformar eller i en stor ugnssäker form.
  • Skala och hacka vitlöken. Strö vitlök och persilja över champinjonerna.
  • Gratinera i övre delen av ugnen ca 5 min.Salta och klicka över resten av smöret.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

150 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 1 g
Kolhydrater: 2 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/falska-sniglar/