Falukorv i ugn

35 min Huvudrätt Lunch Matlåda Middag
Falukorv i ugn

En enkel och god middagsklassiker som går hem hos alla. Kombinera med potatismos och välj en mer lagrad ost om du vill ha lite mer smak på korven.

Testa en variant med fler {grönsaker}

Ingredienser

Falukorv
400 g
Senap
½ dl
2 dl
Körsbärstomater
250 g
Hackad färsk körvel
½ dl

Potatismos:

Potatis
1 kg
2½ dl
25 g
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Skär skåror i falukorven utan att skära igenom helt. Lägg korven i en ugnssäker form. Klicka ca 1 tsk senap i varje skåra.
  • Strö osten över korven, dela tomaterna på hälften och lägg i formen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Strö över körvel innan servering och servera med potatismos.

Potatismos:

  • Skala potatisen och skär i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull 10-15 min.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm mjölken och smöret och rör ner i potatisen. Smaka av med salt och peppar. Rör moset luftigt.
Klart!

Näringsvärden, per port inkl potatismos

Energi:

510 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 23 g
Kolhydrater: 39 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/falukorv-i-ugn/