Fänkålssallad

30 min
Fänkålssallad

En krispig fänkålssallad med smak av frisk citron och pepprig rucola. Låt den skivade fänkålen ligga i isvatten en stund så den blir riktigt krispig. Toppa med knapriga nötter och krämig ost. Denna sallad passar alldeles utmärkt att servera till salsicciapasta eller andra tyngre pastarätter!

Nytt

Ingredienser

Fänkål
2
Rucola
70 g
Citron, finrivet skal och saft
1
Flingsalt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
Rostade pistagenötter
1 dl
100 g

Gör så här

  • Hyvla fänkålen tunt med en man­dolin. Lägg i isvatten ca 15 min. Låt rinna av väl.
  • Grovhacka rucolan och blanda fänkål, citronskal, citronsaft, olivolja, salt och svartpeppar. Lägg upp i en salladsskål.
  • Grovhacka nötterna och smula osten. Toppa fänkålssalladen med nötter och ost.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

236 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 7,4 g
Protein: 13,6 g
Kolhydrater: 7,3 g
Fett: 17,1 g
https://www.arla.se/recept/fankalssallad/