Fänkålssallad med ädelost och bacon
25 min
•

En pigg vårsallad med krispig fänkål och äpple, perfekt till rostbiff eller stekt lax. Vill du ha salladen helt vegetarisk, toppa med rökta mandlar eller rostade hasselnötter istället för bacon.
Ingredienser
Fänkål, ca 300 g
|
2 |
---|---|
Tärnat bacon
|
140 g |
1 msk | |
Äpple
|
1 |
Rucola
|
50 g |
140 g | |
Svartpeppar
|
½ tsk |
Citronkvarg:
Citron
|
rivet skal och saft av 1 |
---|---|
250 g | |
Salt
|
1 tsk |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
205 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 12 g |
Kolhydrater: | 4 g |
Fett: | 16 g |

