Fänkålssallad med ädelost och bacon

25 min
Fänkålssallad med ädelost och bacon

En pigg vårsallad med krispig fänkål och äpple, perfekt till rostbiff eller stekt lax. Vill du ha salladen helt vegetarisk, toppa med rökta mandlar eller rostade hasselnötter istället för bacon.

Ingredienser

Fänkål, ca 300 g
2
Tärnat bacon
140 g
1 msk
Äpple
1
Rucola
50 g
140 g
Svartpeppar
½ tsk

Citronkvarg:

Citron
rivet skal och saft av 1
250 g
Salt
1 tsk

Gör så här

  • Börja med citronkvargen. Blanda kvargen med rivet skal av citron och salt.
  • Dela och skär bort mittstocken på fänkålen.
  • Skiva fänkålen tunt, gärna med en mandolin och lägg i iskallt vatten.
  • Spara dillen från fänkålen till garnering.
  • Stek baconet knaprigt i en stekpanna i smör-&rapsolja, låt rinna av på hushållspapper. Tärna äpplet. Banda rucola, äpple, fänkål och bacon.
  • Blanda saften av citron med olja samt peppar och ringla över salladen.
  • Smula över ost och toppa med fänkålsdill. Servera med citronkvarg.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

205 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 12 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 16 g
https://www.arla.se/recept/fankalssallad-med-adelost-och-bacon/