Farfars Radiokaka

Efterrätt Fika
Farfars Radiokaka

Radiokaka är en riktig klassiker, 50-tals-nostalgi som håller än idag. Den är lätt att göra, men Radiokaka behöver stelna en bra stund innan man kan bjuda på den.

Ingredienser

150 g
Choklad
300 g
Florsocker
1 dl
Pepparkakskrydda
1 msk
Äggulor
2
Mariekex
20

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Ta den från värmen. Bryt chokladen i bitar. Lägg ner dem i smöret och rör tills de smälter.
  • Rör ihop florsocker, pepparkakskrydda och äggulor. Blanda med den ljumma chokladsmeten.
  • Klä en avlång form, ca 1 liter, med plastfolie. Bred ut ett lager chokladsmet i botten. Varva sedan kex och smet. Avsluta med smet.
  • Låt stelna i kyl över natten. Skär kakan i skivor med vass kniv.
Klart!

Kakan går bra att frysa.

https://www.arla.se/recept/farfars-radiokaka/