Färgglad pizzasallad med tre sorters kål

1 tim 30 min
Färgglad pizzasallad med tre sorters kål

Olika kålsorter i pizzasalladen gör gott för både smaken och färgen. Lite sötma ger dressingen den rätta smaken.

Ingredienser

Vitkål
200 g
Rödkål
200 g
Savoykål
200 g
Salt
1 tsk

Dressing:

Salt
1 tsk
Strösocker
1 msk
Rödvinsvinäger
3 msk
Olivolja
4 msk
Svartpeppar
2 krm

Gör så här

  • Strimla kålen tunt, gärna på en mandolin.
  • Lägg kål och salt i en bunke, krama ihop eller "massera" tills saltet arbetats in i kålen, ca 2 min.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen och blanda med kålen.
  • Låt gärna salladen stå 1 tim innan servering.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

185 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 2 g
Kolhydrater: 8 g
Fett: 15 g
https://www.arla.se/recept/fargglad-pizzasallad-med-tre-sorters-kal/