Färskostglass med inkokta äpplen och champagne
2 tim
Dessert
Efterrätt
•
&format=webp)
Årets kock 2020 Ludwig Tjörnemo har skapat den här lyxiga efterrätten. Krämig färskostglass och sötsyrliga äpplen gifter sig fint med torr champagne. Laga bara den här rätten eller kockens hela nyårsmeny

Ingredienser
Färskostglass:
Gelatinblad
|
1½ |
---|---|
Äppelmust
|
1½ dl |
Strösocker
|
1 dl |
250 g | |
2½ dl | |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Inkokta äpplen:
Strösocker
|
½ dl |
---|---|
Vatten
|
1 dl |
Äppelmust
|
2 dl |
Vaniljstång
|
1 |
Röda äpplen, gärna Ingrid Marie
|
3 |
Till servering:
Champagne
|
ca 1 dl |
---|
Gör så här
Färskostglass:
Inkokta äpplen:
Vid servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
325 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 41 g |
Fett: | 14 g |

