Färskpotatissallad

30 min Lunch Middag
Färskpotatissallad

Fräsch potatissallad med tydlig smak från saftiga äpplen och mild sälta från kapris. Fransk senap, dijonsenap, ger god smak och ett extra sting till färskpotatisen.

Ingredienser

Färskpotatis
600 g
Dijonsenap
1 msk
Citron
rivet skal och saft av 1
Rapsolja
1 dl
Äpple
1
Kapris
1 dl
Hackad färsk gräslök
1 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av potatisen och låt den svalna.
  • Vispa ihop senap, citronsaft och -skal med olja. Skiva potatisen, skär äpplet i tärningar.
  • Blanda alla ingredienser med dressingen och smaka av med salt och peppar.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

320 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 24 g
Fett: 23 g
https://www.arla.se/recept/farskpotatissallad/