Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Festlig ansjovisfisk
Festlig ansjovisfisk
40 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
En lättlagad lite festligare torskrätt där allt görs i ugnen. Ansjovis ger extra god sälta och lyfter smakerna.
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(64)
Wienerschnitzel
(13)
60+ min
Janssons frestelse
(916)
60+ min
Mannerströms surströmmingslåda
(37)
Solöga
(1)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Låt ansjovisen rinna av men spar spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken.
Salta och vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
Häll över ansjovisspadet och grädden. Strö över ströbrödet.
Stek fisken i övre delen av ugnen ca 20 min.
Hacka tomaterna och dillen. Strö det över fisken när det återstår några min.
Klart!
Ingredienser
Torskfilé
600 g
Ansjovisfilé
50 g
Salt
¾ tsk
Kelda® Mellangrädde
2½ dl
Ströbröd
1 msk
Tomater
2
Färsk dill
1 knippe
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(64)
Wienerschnitzel
(13)
60+ min
Janssons frestelse
(916)
60+ min
Mannerströms surströmmingslåda
(37)
Solöga
(1)
60+ min
Bakad torskrygg med vitvinssås och gräslöksolja
(105)
Budget
45 min
Krämig rotfruktssoppa
(112)
60+ min
Leverpastej
(129)
15 min
Gubbröra med ansjovis
(91)
60+ min
Slottsstek
(80)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum