Festlig tårta
1 tim
Efterrätt
Fika
•
&format=webp)
Lite frasig i kanterna och mjukseg i mitten. Med luftig vaniljgrädde och fulladdad med svenska bär, är detta rena drömtårtan - som dessutom är glutenfri. Variera bären efter säsong!
Ingredienser
Tårtbottnar:
Äggvitor
|
4 |
---|---|
Rårörsocker
|
4 dl |
Hasselnötsmjöl, ca 7 dl
|
300 g |
Kokosflingor, ca 3 dl
|
100 g |
2 msk |
Fyllning och topping:
5 dl | |
Vaniljpulver
|
1 krm |
Hallon
|
5 dl |
Blandade färska bär
|
1 liter |
Gör så här
Tårtbottnar:
Fyllning och topping:
För en ännu fluffigare tårta, vispa ihop 5 dl vispgrädde med 250 g färskost. Smaksätt med 1 dl dulche de leche och 1 krm vaniljpulver.
Detta recept kommer från boken "Göra gott : kokbok för unga miljöhjältar" (2020) av Malin Landqvist, Victoria Voss, Johan Rockström
Näringsvärden, per tårtbit
Energi:
540 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 40 g |
Fett: | 40 g |

