Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Fettuccine med kalvfrikadeller i tomatsås

Frikadeller är köttbullar som kokas i exempelvis buljong. I detta recept kokas de i en ljuvlig tomatsås och serveras till fettuccine. Fantastiskt gott!

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
3
Färsk oregano
1 kruka
2 msk
Passerade tomater
500 g
Vatten
1 dl
Rårörsocker
1 tsk
Salt
2 tsk
Nymalen svartpeppar
½ tsk
Fettuccine, gärna fullkorn
300 g

Gör så här

  • Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka oreganon.
  • Fräs löken och 2 msk oregano på svag värme i smör i en vid, rymlig kastrull ca 3 min.
  • Tillsätt tomater, vatten, socker, 1 tsk salt och peppar. Låt koka ihop på svag värme ca 15 min.
  • Blanda färsen väl med 1 dl ost, grädde, ägg och 1 tsk salt. Rulla till små bollar.
  • Låt såsen få ett uppkok Lägg i frikadellerna och låt sjuda 3-4 min tills de är genomkokta. Skaka pannan då och då.
  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Vänd ner såsen med frikadeller i pastan.
  • Strö över oregano och riven ost vid servering.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

480 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 19 g
Kolhydrater: 60 g
Fett: 31 g
https://www.arla.se/recept/fettuccine-med-kalvfrikadeller-i-tomatsas/