Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fikon- och valnötscoulis
Fikon- och valnötscoulis
15 min
Buffé
•
Se kommentarer
Vår coulis är inte en slät, tjock sås utan har saftiga bitar av torkade fikon och russin. Extra god blir den med rostade valnötter i och serverad till goda ostar.
Andra liknande recept
10 min
Italienskt bufféplock
(5)
Crostini med lufttorkad skinka
(255)
60+ min
Baklava med fikon, pinjenötter och granatäpplesirap
(9)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(4)
1 tim
Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
(26)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär de torkade fikonen i 1 cm stora bitar.
Häll vin, honung och råsocker i en kastrull och värm tills sockret smälter.
Lägg i russin och de torkade fikonen, låt koka 4-5 min. Tillsätt de klyftade fikonen mot slutet av kokningen.
Vänd ner rostade valnötter och salt och låt koka ytterligare ca 1 min. Låt kallna.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
310 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
48 g
Fett:
7 g
Ingredienser
Torkade fikon
100 g
Portvin
1 dl
Honung
2 msk
Rårörsocker
½ dl
Ljusa russin
½ dl
Färska fikon i klyftor
4
Rostade valnötter
1 dl
Salt
1 krm
Andra liknande recept
10 min
Italienskt bufféplock
(5)
Crostini med lufttorkad skinka
(255)
60+ min
Baklava med fikon, pinjenötter och granatäpplesirap
(9)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(4)
1 tim
Hjortstek med svartkål, kantareller och selleripuré
(26)
15 min
Chips av lufttorkad skinka med fikon och crème fraiche
(124)
40 min
Kikärtspannkakor
(80)
Budget
45 min
Päron i konjak med nötgrädde
(83)
30 min
Crostini med sparris och prosciutto
(27)
15 min
Turbosnabb fikonmarmelad
(9)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum