Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fikon i balsamkaramell
Fikon i balsamkaramell
30 min
Buffé
Förrätt
Efterrätt
•
Se kommentarer
Bjud dina gäster på en riktigt smakrik aptitretare innan middagen!
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(64)
60+ min
Piroger
(79)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(33)
15 min
Brända mandlar
(886)
30 min
Pizzabullar
(168)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Dela fikonen i klyftor.
Smält sockret på medelvärme i en stekpanna. Låt sockret karamelliseras och bli gyllenbrunt.
Häll på balsamvinäger och vin. Rör om och låt sockret smälta. Lägg ned fikonen och låt sjuda 3-5 min.
Ta upp fikonen och lägg dem på ett serveringsfat.
Låt såsen koka ihop under omrörning ca 3 min. Häll såsen över fikonen.
Låt svalna lite och servera till osten. Garnera gärna med färsk timjan.
Klart!
Ingredienser
Färska färska fikon
5
Strösocker
1 dl
Balsamvinäger
1½ dl
Rödvin
½ dl
Till servering:
Kvibille® Ädel Special
140 g
Garnering:
Färsk timjan
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(64)
60+ min
Piroger
(79)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(33)
15 min
Brända mandlar
(886)
30 min
Pizzabullar
(168)
Budget
60+ min
Blinier
(18)
Petit choux
(310)
30 min
Smördegspizza med spenat och picklad rödlök
(163)
20 min
Crostini med kronärtskockskräm och räkor
(73)
15 min
Crostini med päron och honungsrostade valnötter
(228)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum