Fisk i ajvarsås

20 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Fisk i ajvarsås

Snabblagad och jättegod fisk, här torskrygg, som kryddats med ajvar relish. Den ger såsen sting och god smak av paprika.

Ingredienser

Torskrygg i portionsbitar
600 g
Vildris
3 dl
Salt
1 tsk
Peppar
1 krm
1 msk
2½ dl
Ajvar relish, stark
½ dl
Zucchini
400 g

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Strö hälften av saltet och pepparn på fisken och bryn den i smör-&rapsolja.
  • Blanda grädde och ajvar. Häll gräddblandningen över fisken. Låt koka på svag värme 3–4 min.
  • Skär zucchinin i bitar, stek dem i smör-&rapsolja och tillsätta resten av saltet och pepparn.
  • Servera fisken med zucchini och ris.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

375 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/fisk-i-ajvarsas/