Fisk i saffran- och kokossås

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Fisk i saffran- och kokossås

Saffran, kokosmjölk och matlagningsyoghurt gör såsen smakrik.

Ingredienser

Basmatiris
2 dl
Sejfilé
500 g
Salt
½ tsk
2 dl
Vetemjöl
1 msk
Kokosmjölk
2 dl
Fiskbuljong
1 tärning
Saffran
½ pkt
Sambal oelek
½ tsk

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela fisken i 4 portionsbitar och salta dem.
  • Vispa ihop matyoghurt, vetemjöl, kokosmjölk, buljongtärning, saffran och sambal oelek i en låg, vid gryta.
  • Koka upp och lägg ner fisken. Låt sjuda under lock på svag värme 6-7 min.
  • Servera med ris och paprika.
Klart!
https://www.arla.se/recept/fisk-i-saffran--och-kokossas/