Fisk med varm tomatsallad

Fisk med varm tomatsallad

20 min Huvudrätt
Enklare kan det knappast bli. Bara att steka fisken och hälla över en tomatsallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fisk-med-varm-tomatsallad/

Gör så här

  • Skala, dela och skiva löken tunt till salladen. Skär tomaterna i bitar.
  • Blanda olja och vinäger i en skål. Lägg i lök och tomater. Krydda med svartpeppar och strimlad basilika eller persilja.
  • Skär fisken i bitar. Stek dem i smör ca 1 min på varje sida i en stekpanna och krydda med salt.
  • Häll tomatsalladen över fisken och låta allt koka ihop ca 2 min.
Klart!

Basilikan kan bytas ut mot persilja.

Ingredienser

Sejfilé
500 g
Salt
1 tsk
Sallad:
Rödlök
1
Tomater
3
Olja
3 msk
Balsamvinäger
2 tsk
Svartpeppar
1 krm
Färsk basilika