Fisk meunière med brynt smör
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Fisk meunière betyder ”på mjölnarhustruns vis”, det vill säga fisk panerad i vetemjöl. Servera gärna fisk meuniére med kapris och citron - enkelt och supergott!
Ingredienser
Rödtungor
|
2 |
---|---|
Salt
|
1½ tsk |
Vetemjöl
|
1 dl |
75 g | |
Kapris
|
4 msk |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Tips! Servera gärna fisken med hackade rödbetor.
Rödtungor kan bytas ut mot bergtungor eller annan plattfisk.
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
355 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 32 g |
Kolhydrater: | 11 g |
Fett: | 20 g |
Video
Brynt smör – så gör du
Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

