Fiskbiffar med apelsinsås

Fiskbiffar med apelsinsås

50 min Huvudrätt
Saftiga biffar som gillas av både stora och små. Passar fint med den sötsyrliga såsen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fiskbiffar-med-apelsinsas/

Gör så här

  • Hacka löken till apelsinsåsen och rör ihop med övriga ingredienser. Ställ kallt.
  • Skär fisken i bitar. Hacka gräslöken. Mixa fisk, salt, peppar, mjöl, grädde och hälften av gräslöken till en färs.
  • Forma den till 8 biffar. Vänd dem i ströbröd blandat med gräslök. Stek dem i smör-&rapsolja ca 3 min på varje sida.
Potatismos:
  • Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten 10–15 min. Häll av kokvattnet.
  • Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll det över potatisen. Vispa moset riktigt luftigt med elvisp. Smaka av med salt och peppar.
  • Fräs spenaten i lite smör och blanda med moset. Servera biffarna med såsen och moset.
Klart!
Energi:

580 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 50 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Färsk gräslök
1 kruka
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Potatismjöl
2 msk
Kelda® matlagningsgrädde
1 dl
Ströbröd
½ dl
30 g
Apelsinsås:
2 dl
Gul lök
½
Dijonsenap
1 tsk
Apelsin
rivet skal och små bitar fruktkött av ½
Salt
1 krm
Potatismos:
Potatis
1 kg
2 dl
25 g
Salt och peppar
Färsk spenat
65 g