Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Fiskgryta med musslor
Fiskgryta med musslor
45 min
Huvudrätt
•
Se kommentarer
En lättlagad fiskgryta där man kokar fisken i det smakrika musselspadet.
Andra liknande recept
30 min
Fiskgryta gremolata
(27)
Budget
20 min
Fisk- och skaldjurspanna
(113)
15 min
Thaigryta med fisk och räkor
(28)
Budget
15 min
Fina fiskgrytan
(613)
Budget
30 min
Sydfransk fiskgryta
(153)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Tvätta musslorna noga. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet.
Skär fisk och salladslök i bitar. Skala och hacka vitlöken.
Fräs den i smör i en stor kastrull. Tillsätt vin, fond, timjan och peppar.
Lägg ner musslorna och koka under lock ca 5 min tills de öppnar sig. Ta upp musslorna och släng dem som inte öppnat sig.
Fördela musslorna i 4 sopptallrikar.
Sjud fisken i kokspadet under lock 3–4 min, tillsätt salladslöken mot slutet.
Lägg upp fisk och lök i tallrikarna.
Vispa ner grädden i spadet och låt såsen koka ihop några min.
Häll såsen över fisken och musslorna. Strö över timjan. Servera med bröd.
Klart!
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
395 kcal
Protein:
32 g
Kolhydrater:
9 g
Fett:
25 g
Ingredienser
Blåmusslor
1 kg
Gösfilé eller abborre
400 g
Salladslök
125 g
Vitlöksklyftor
2
Svenskt Smör från Arla®
1 msk
Torrt vitt vin
2 dl
Skaldjursfond
1 msk
Färsk timjan
1 kruka
Svartpeppar
1 krm
Arla Köket® Vispgrädde
2 dl
Andra liknande recept
30 min
Fiskgryta gremolata
(27)
Budget
20 min
Fisk- och skaldjurspanna
(113)
15 min
Thaigryta med fisk och räkor
(28)
Budget
15 min
Fina fiskgrytan
(613)
Budget
30 min
Sydfransk fiskgryta
(153)
1 tim
Skaldjursgryta
(47)
20 min
Fiskgryta med räkor
(89)
40 min
Fiskgryta med saffran, räkor och avokado
(76)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(534)
45 min
Kycklinglår i ugn
(169)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum