Fisksoppa med paprika

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Frysbar
Fisksoppa med paprika

En len och välsmakande krämig fisksoppa som passar lika bra till vardag som till fest. Paprikan ger det lilla extra tuggmotståndet och cayennepepparn ger ett sting till denna lättlagade fisksoppa. Servera den gärna med baguette att doppa i soppan.

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Röda paprikor
2
Vitlöksklyftor
2
Torkad timjan
1 tsk
Cayennepeppar
2 krm
Vitt vin
1 dl
6 dl
2 dl
Fiskbuljong
2 tärningar
Salt
1 tsk

Till servering:

Skalade räkor
100 g
Färsk timjan
1 kruka

Gör så här

  • Skär fisken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör i en stekgryta. Fräs paprika och vitlök ca 5 min utan att det tar färg.
  • Tillsätt timjan, cayennepeppar, vin, mjölk, grädde och smulade buljongtärningar. Koka upp och låt koka ca 5 min.
  • Lägg i fisken och sjud 3–4 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  • Toppa fisksoppan med räkor och timjan.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

463 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 35 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 29 g
https://www.arla.se/recept/fisksoppa-med-paprika/