Fisksoppa med paprika
20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•
&format=webp)
En len och välsmakande krämig fisksoppa som passar lika bra till vardag som till fest. Paprikan ger det lilla extra tuggmotståndet och cayennepepparn ger ett sting till denna lättlagade fisksoppa. Servera den gärna med baguette att doppa i soppan.
Ingredienser
Torskfilé
|
500 g |
---|---|
Röda paprikor
|
2 |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Cayennepeppar
|
2 krm |
Vitt vin
|
1 dl |
6 dl | |
2 dl | |
Fiskbuljong
|
2 tärningar |
Salt
|
1 tsk |
Till servering:
Skalade räkor
|
100 g |
---|---|
Färsk timjan
|
1 kruka |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
463 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 35 g |
Kolhydrater: | 14 g |
Fett: | 29 g |

