Flan

2 tim 30 min Dessert Efterrätt
Flan

Flan är Spaniens nationaldessert och smakar ljuvligt av apelsin. Desserten påminner om en Crème caramel. Låt sockret blir riktigt brunt i stekpannan innan du täcker formarna.

Ingredienser

8 dl
Ägg
4
Äggulor
4
Salt
2 krm
Strösocker
4 msk
Apelsin
rivet skal av 1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Koka upp mjölken och låt den svalna.
  • Häll socker och vatten till karamell i en stekpanna. Koka på hög värme tills sockret är gulbrunt, ca 4 min.
  • Häll karamellen i 8 små ugnssäkra formar en i taget och vrid snabbt formarna så kanterna täcks av karamell.
  • Vispa ihop ägg, äggulor, salt, socker, apelsinskal och mjölk. Häll det i formarna.
  • Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
  • Låt kallna och stå i kyl minst 2 tim. Stjälp upp på assietter och servera.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

245 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 9 g
https://www.arla.se/recept/flan/