Fläskfilé i ugn
50 min
Huvudrätt
•
&format=webp)
Tillaga din fläskfilé i ugn för ett saftigt och smakrikt kött. Fläskfilé passar väldigt bra ihop med en gräddig sås och milda fina smaker, såsom timjan, svamp och vitlök. Till denna fläskfilé i ugn serveras potatisgnocchi och en pepprig rucolasallad. Denna rätt kan bjudas på till vardag som till fest!

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Fläskfilé
|
500 g |
---|---|
Salt och svartpeppar
|
|
Schalottenlökar
|
2 |
Champinjoner
|
250 g |
25 g | |
Tärnat bacon
|
140 g |
Vitlöksklyftor
|
2 |
3 dl | |
Färsk timjan, hackad
|
½ kruka |
Till servering:
Potatisgnocchi
|
500 g |
---|---|
Rucola eller grönkål
|
100 g |
Gör så här
Näringsvärden, per port
Energi:
856 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 37 g |
Kolhydrater: | 64 g |
Fett: | 50 g |

