Fläskfilé med sås och ugnsstekta grönsaker
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Lättlagad fläskfilé i ett recept tillsammans med god sås med smak av senap och vitlök. Fräscha, ugnsstekta grönsaker till fläskfilén gör maträtten komplett.
Ingredienser
Fläskfilé
|
500 g |
---|---|
Pressade vitlöksklyftor
|
2 |
2 tsk | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Torkad rosmarin
|
1 tsk |
2½ dl | |
Dijonsenap
|
2 tsk |
Köttbuljong
|
½ tärning |
Hackad färsk persilja
|
1 msk |
Ugnstekta grönsaker:
Potatis
|
400 g |
---|---|
Blandade rotfrukter t ex morötter, rödlök, squash
|
600 g |
2 tsk | |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Tärna, koka och frys in rotfrukter som mjuknat. Gott i grytor och soppor.
Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör
Energi:
465 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 31 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 25 g |

