Foliebakad fisk

40 min Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Foliebakad fisk

Överraska med foliebakad fisk i ett vackert paket som doftar ljuvligt!

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Färsk lök
1
Vitlöksklyftor
ev 2
Örtsalt
1½ tsk
Hackade färska blandade örter rosmarin, timjan eller persilja
2 msk
1 dl

Gör så här

  • Klipp till 4 stora ark aluminiumfolie och pensla med smör-&rapsolja.
  • Dela fisken i 4 bitar. Skiva lök och vitlök. Lägg fisken på foliearken och lägg på löken.
  • Krydda med örtsalt och någon av örtkryddorna. Lägg en klick crème fraiche på toppen.
  • Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut.
  • Lägg paketen på grillgallret och låt fisken bakas ca 15 min (i ugn, 200° eller 180° varmluft, 15-20 min).
  • Öppna och kontrollera att fisken är vit och fast.
Klart!

Näringsvärden, per Per portion inklusive tillbehör

Energi:

460 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 34 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 10 g
https://www.arla.se/recept/foliebakad-fisk/