Fransk kycklinggryta
30 min
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Varmrätt
Frysbar
•
&format=webp)
En lättlagad fransk kycklinggryta med smak av champinjoner, timjan och vitlök. Denna kycklinggryta passar utmärkt att servera med svart ris och en krispig fänkålssallad med mycket citron. Vill du göra rätten snabbare går den såklart utmärkt att servera med vitt ris och en enklare grönsallad!
Ingredienser
Kycklinglårfilé
|
400 g |
---|---|
Champinjoner
|
250 g |
2 msk | |
Syrad grädde 30%
|
3 dl |
Majsstärkelse
|
½ msk |
Kycklingfond
|
1 msk |
Senap, gärna dijonsenap
|
2 msk |
Vitlöksklyftor, finrivna
|
2 |
Torkad timjan
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
2 krm |
Hackad färsk persilja till garnering
|
½ dl |
Fänkålssallad:
Stor eller 2 små fänkål
|
1 |
---|---|
Citron
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Fullkornsris, gärna svart ris
|
3 dl |
---|
Gör så här
Näringsvärden, per port inkl ris
Energi:
650 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 55 g |
Fett: | 34 g |
Håll koll på tempen
Perfekt innertemperatur för kycklingfilé är 72°.
Lär dig mer om innertemperaturer: Innertemperatur - kyckling, torsk, fläsk, med mera

