Fransk maräng med citruskräm
1 tim 15 min
Dessert
Efterrätt
Fika
•

En omemotstådlig sötsyrlig dessert med frasiga maränger. Ett knep för att få fluffiga maränger är att äggvitan ska vara riktigt kall när du börjar vispa.
Ingredienser
Citruscurd:
Gelatinblad
|
1 |
---|---|
Pressade clementiner
|
½ dl |
Pressad citron
|
½ dl |
Strösocker
|
1¾ dl |
Äggulor
|
6 |
Ägg
|
1 |
125 g |
Maräng:
Äggvitor
|
3 |
---|---|
Strösocker
|
2 dl |
Blodgrape
|
1 |
---|---|
Apelsin
|
1 |
Clementin
|
1 |
Citron
|
1 |
Strösocker
|
2 msk |
Vaniljpulver
|
1 krm |
2 dl |
Gör så här
Citruscurd:
Maräng:
Garnering:
Vill du ha en spännande smakbrytning på din curd? Strimla din favoritchili och tillsätt i äggskummet. Mixa gärna skummet slätt innan du mixar ner smöret i curden.
Näringsvärden, per port
Energi:
440 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 49 g |
Fett: | 24 g |

