Fransk potatissallad
30 min
Buffé
•
&format=webp)
Fransk potatissallad kryddad med dijonsenap, dragon, kapris och färska örter. Potatissalladen passar till allt från lammfärsbiffar och kyckling, till kallskuret och lax. Denna franska potatissallad är ett självklart inslag när det ska bjudas på buffé. Gör gärna salladen en bra stund innan den ska serveras så alla smakerna hinner sätta sig.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Potatis, gärna delikatesspotatis
|
900 g |
---|---|
Schalottenlökar
|
2 |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk gräslök
|
1 kruka |
Färsk persilja
|
1 kruka |
Dressing:
2 dl | |
Dijonsenap
|
2 tsk |
Kapris
|
3 msk |
Vitvinsvinäger
|
1 msk |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Näringsvärden, per portion
Energi:
250 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 5 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 8 g |

