Fransk potatissallad med färskpotatis
30 min
Buffé
Lunch
Middag
•

En himmelskt god potatissallad med färskpotatis, kronärtskockor och aiolidressing med vitlök. Perfekt till midsommar, på studentskivan eller till lunchen på stranden. Fransk potatissallad är även ett utmärkt tillbehör till grillat.
Ingredienser
Små färskpotatis
|
500 g |
---|---|
Kronärtskockshjärtan i olja, 290 g
|
1 burk |
Färsk gul lök
|
1 |
Tomater
|
2 |
Grovhackade färska blandade örter
|
½ dl |
Aiolidressing:
Äggula
|
1 |
---|---|
Dijonsenap
|
½ tsk |
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
½ dl |
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
Citronsaft
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Peppar
|
1 krm |
Gör så här
Strö gärna över kapris vid servering.
Näringsvärden, per port
Energi:
260 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 6 g |
Kolhydrater: | 33 g |
Fett: | 12 g |

