Fried rice med paneer och pak choi

Fried rice med paneer och pak choi

25 min Huvudrätt
Fried rice eller stekt ris, är en utmärkt rätt att laga om du har kokt ris över. Enkelt recept som är perfekt till vardags. Den marinerade osten kan bytas ut mot kyckling, strimlad biff eller räkor. Grönsaksfräset med pak choi, paprika och morot ger en god krispighet till din fried rice.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fried-rice-med-paneer-och-pak-choi/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Tärna osten och stek den i smör-&rapsolja tills den fått fin färg. Lägg över i en skål och blanda med soja, limeskal, limesaft, sesamolja och socker. Ställ åt sidan.
  • Skala och strimla moroten. Skär broccolin i långa buketter. Grovhacka pak choi. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig stekpanna.
  • Stek alla grönsaker med vitlök och chili flakes på hög värme 2-3 min. Lägg över grönsakerna på ett fat.
  • Stek riset i pannan 2-3 min. Knäck ner äggen och rör om. Stek tills de stelnat.
  • Blanda ner grönsaker och ost med marinaden. Toppa fried rice med koriander och servera direkt.
Klart!
Energi:

482 kcal

Protein: 24 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Jasminris
3 dl
1 förp
Japansk soja
½ dl
Lime, finrivet skal och saft
1
Sesamolja
1 msk
Strösocker
1 msk
Morot
1
Broccoli
1
Pak choi
1
Vitlöksklyftor
3
Chili flakes
1 tsk
Ägg
2
Ev färsk koriander, till servering