Friterade räkor

30 min Brunch Buffé Förrätt
Friterade räkor

Friterade, frasiga räkor med en hetsyrlig dippsås slår aldrig fel! Tänk på att räkorna ska vara torra innan du doppar dem i frityrsmeten för att få dem extra krispiga. Ett annat tips är att förbereda dippsåsen innan du sätter igång med friteringen, för att kunna njuta av nyfriterade räkor.

Ingredienser

Friterade räkor:

Tinade skalade räkor, kungsräkor MSC märkta
600 g
Frityrolja
Vetemjöl
2½ dl
Majsstärkelse
5 msk
Bakpulver
1½ tsk
Vatten, kolsyrat
2½ dl
Salt
½ tsk

Limedipp:

Salladslök
1
2 dl
Sambal oelek
1½ msk
Lime, finrivet skal och saft
1
Salt

Gör så här

Friterade räkor:

  • Börja med limedippen: Strimla salladslöken. Lägg i en skål och blanda ner övriga ingredienser. Smaka av med salt. Ställ kallt till servering.
  • Sikta vetemjöl, majsstärkelse och bakpulver i en bunke. Vispa i det kolsyrade vattnet lite i taget. Ställ i kylen och låt svälla ca 30 min.
  • Torka räkorna ordentligt torra med hushållspapper.
  • Värm frityrolja till 190° i en rymlig kastrull eller fritös.
  • Salta frityrsmeten och vänd ner räkorna. Fritera dem gyllene och krispiga, ca 3 min. Låt rinna av på papper eller ett galler.
  • Servera nyfriterade räkor med limedipp och lite extra salladslök om du önskar!
Klart!
https://www.arla.se/recept/friterade-rakor/