Friterade räkor
30 min
Brunch
Buffé
Förrätt
•

Friterade, frasiga räkor med en hetsyrlig dippsås slår aldrig fel! Tänk på att räkorna ska vara torra innan du doppar dem i frityrsmeten för att få dem extra krispiga. Ett annat tips är att förbereda dippsåsen innan du sätter igång med friteringen, för att kunna njuta av nyfriterade räkor.
Ingredienser
Friterade räkor:
Tinade skalade räkor, kungsräkor MSC märkta
|
600 g |
---|---|
Frityrolja
|
|
Vetemjöl
|
2½ dl |
Majsstärkelse
|
5 msk |
Bakpulver
|
1½ tsk |
Vatten, kolsyrat
|
2½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Limedipp:
Salladslök
|
1 |
---|---|
2 dl | |
Sambal oelek
|
1½ msk |
Lime, finrivet skal och saft
|
1 |
Salt
|
Gör så här
Friterade räkor:

