Friterat rispapper med laxtartar
40 min
Buffé
Förrätt
•

Att fritera rispappaer är både kul och enkelt. Vi toppar dessa spröda små rispapper med krämig laxtartar, furikake och krispigt äpple. Underbar liten förrätt som är naggande god!

Ingredienser
Laxtartar:
Laxfilé
|
200 g |
---|---|
Strösocker
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Färsk ingefära,
|
ca 25 g |
Grönt äpple
|
½ |
Chili flakes
|
½ tsk |
Färsk koriander
|
½ kruka |
Lime, saften
|
1 |
Sesamolja
|
1 msk |
1 dl | |
Flingsalt
|
|
Rispapper
|
4 |
Olja, till fritering
|
5 dl |
TIll servering:
Rostade sesamfrön eller furikake
|
2 msk |
---|
Gör så här
Laxtartar:
Furikake är en japansk fröblandning som i regel består av rostade sesamfrön, sjögräs, salt och lite socker. Den finns att köpa i asiatiska butiker samt i välsorterade mataffärer, men det går lika bra att toppa med lite rostade sesamfrön.
Näringsvärden, per bit
Energi:
68 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 2 g |
Kolhydrater: | 2 g |
Fett: | 6 g |

