Frittata med lök och ost

30 min Brunch Huvudrätt Kvällsmat Lunch Middag
Frittata med lök och ost

Frittata är perfekt att servera nystekt till lunch men passar lika bra att ta med kall i picknickkorgen. Här har vi lagat frittata med smak av ost och lök.

Ingredienser

Färska gula lökar
4
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Ägg
6
1 dl
2 dl

Gör så här

  • Skiva löken. Fräs den i smör i en stor stekpanna tills den blir mjuk. Salta och peppra.
  • Vispa ihop ägg och mjölk. Häll smeten i pannan och strö över osten.
  • Lyft på löken så att smeten kan rinna ner. Stek tills omeletten stelnar.
  • Vänd den med hjälp av ett stort lock och stek på andra sidan. Servera varm eller kall.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive sallad och bröd

Energi:

350 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 20 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 17 g
https://www.arla.se/recept/frittata-med-lok-och-ost/