Fröknäcke
Budget Nytt

Fröknäcke

50 min Buffé Mellanmål Frukost
Det här receptet på fröknäcke måste nog vara det snabbaste och godaste någonsin! Använd de frön du har hemma och se till att vattnet är riktigt hett när du tillsätter det i smeten. Servera fröknäcke med dina favoritpålägg. Ett fröknäcke du helt enkelt bara måste testa!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/froknacke/

Gör så här

  • Värm ugnen till 125° eller 120° varmluft.
  • Täck en plåt med bakplåtspapper.
  • Blanda alla torra ingredienser utom salt i en bunke.
  • Tillsätt kokhett vatten och smör- & rapsolja. Blanda ihop till en smet.
  • Häll över smeten på plåten och lägg ett bakplåtspapper över. Kavla eller tryck ut smeten med hjälp av händerna så den täcker hela plåten.
  • Ta bort det översta bakplåtspappret och strö över flingsalt.
  • Baka mitt i ugnen ca 40 min.
  • Låt svalna på galler innan du bryter fröknäcket i önskad storlek.
  • Servera med pålägg.
Klart!

Blanda ner 1 dl torkade tranbär i smeten. Det ger en härlig seghet till brödet!

Energi:

275 kcal

Protein: 8 g
Kolhydrater: 33 g
Fett: 12 g

Ingredienser

Majsmjöl
2 dl
Pumpakärnor
1 dl
Solrosfrön
1 dl
Linfrön
1 dl
Kokhett vatten
2 dl
½ dl
Flingsalt
2 tsk