Fruktkaka

Fruktkaka

1 tim 20 min
Mellanmål
Går att frysa
Prova en klassisk fruktkaka med anor från England. Konjak och frukt gör kakan saftig länge.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fruktkaka/

Gör så här

  • Finhacka frukten. Lägg i en skål och rör i konjak, skal och saft av apelsin. Täck över och låt stå över natten.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Rör smör och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget, sedan frukten och mjölet blandat med bakpulver och kanel.
  • Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 min. Låt kakan kallna.
  • Rör ihop florsocker och vatten. Bred över kakan och låt stelna.
Klart!

Ingredienser

Torkade fikon
2 dl
Torkade aprikoser
2 dl
Konjak
1 dl
Apelsin, rivet skal och saft
½
200 g
Strösocker
2 dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1 tsk
Malen kanel
2 tsk
Glasyr:
Florsocker
2½ dl
Vatten
1½ msk