Fruktlimpor mini

30 min Brunch
Frysbar
Fruktlimpor mini

De här små limporna har ljuvliga smaker av nötter, frukt och frön. Med bakpulver istället för jäst slipper du jästiden, bara att grädda.

Ingredienser

Hasselnötter
1 dl
Vetemjöl
2 dl
Fiberhavregryn
1 dl
Grovt rågmjöl
1 dl
Torkade bär, tex tranbär och russin
1 dl
Melonkärnor
1 dl
Psylliumfrö
2 msk
Bakpulver eller bikarbonat
¾ tsk
Salt
½ tsk
2 dl
Mörk sirap
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 210° varmluft.
  • Lägg bakplåtspapper i plåtformar som rymmer 2 dl och ställ ut på ett galler.
  • Grovhacka nötterna. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop till en jämn smet.
  • Klicka ut smeten i formarna. Strö över lite extra havregryn och melonkärnor.
  • Grädda bröden i mitten av ugnen 10-12 min.
Klart!

Det går också att göra bröden i en muffinsplåt eller stora pappersformar för muffins. Servera bröden med Bregott® och en riktigt smakrik ost, t ex Arla Grevé®.

Näringsvärden, per st

Energi:

330 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 9 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/fruktlimpor-mini/