Blue cheesecake med pepparkaksbotten

6 tim Dessert Efterrätt
Blue cheesecake med pepparkaksbotten

Vacker cheesecake med pepparkaksbotten och lätt smak av mögelost blir en spännande dessert. Låt tina en stund innan servering.

Ingredienser

Digestivekex
10
Pepparkakor
10
75 g

Fyllning:

3 dl
Äggulor
3
150 g
Florsocker
½ dl
Äggvita
1
150 g
Fasta päron
2
Hasselnötter
100 g
Crema di balsamico
½ dl

Gör så här

  • Mixa kex och pepparkakor till smulor. Smält smöret och mixa ihop med smulorna.
  • Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min.
  • Vispa grädden lätt. Vispa ihop äggulor, färskost och florsocker. Vispa upp äggvitan.
  • Mosa osten och rör ner i äggsmeten. Vänd ner grädde och äggvita.
  • Häll smeten i formen och låt stå i frys minst 6 tim.
  • Svarva päronen i en grönsakssvarv eller skär i mycket tunna strimlor.
  • Rosta hasselnötterna i en torr varm stekpanna.
  • Ta ut cheesecaken ur frysen och låt stå i kyl ca 1 tim.
  • Servera med päronstrimlor, hasselnötter och balsamicokräm.
Klart!

Näringsvärden, per bit

Energi:

490 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 7 g
Kolhydrater: 19 g
Fett: 46 g
https://www.arla.se/recept/frusen-blue-cheese-cake-med-paron/