Fryst vaniljtårta med björnbär

4 tim 20 min Dessert Efterrätt
Frysbar
Fryst vaniljtårta med björnbär

Superenkel fryst dessert som får smak av vanilj och björnbär. Allra godast blir kakan om den får tina en stund innan den serveras.

Ingredienser

2½ dl
Digestivekex
6
Björnbär
225 g

Gör så här

  • Vispa vaniljvispen till fast konsistens. Vänd ner björnbären.
  • Krossa kexen fint i t ex en plastpåse.
  • Strö ut hälften av smulorna i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Häll ner smeten med björnbär, strö på resten av smulorna. Täck formen med plastfolie.
  • Ställ in i frys och låt stå minst 4 tim.
  • Tag fram kakan ca 30 min innan servering. Servera ev med extra bär.
Klart!

Näringsvärden, per port exkl tillbehör

Energi:

170 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 3 g
Kolhydrater: 21 g
Fett: 7 g
https://www.arla.se/recept/fryst-vaniljtarta-med-bjornbar/