Fylld kycklingfilé

45 min Middag
Fylld kycklingfilé

Kycklingfilé fylld med vitost och färsk basilika rullas in i lyxig parmaskinka. Kycklingen tillagas i ugnen med gräddsås smaksatt med balsamvinäger. Till detta serveras potatisgnocchi och tomatsallad. En perfekt bjudrätt!

Nytt

Ingredienser

Fylld kycklingfilé:

Kycklingbröstfiléer
4
150 g
Färsk basilika
1 kruka
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
1 msk
Parmaskinka
4 skivor
2½ dl
Kycklingfond
1 msk
Balsamvinäger
2 msk

Tomatsallad:

Blandade tomater
300 g
Blekselleri
2 stjälkar
Färsk persilja
1 kruka
Rostade pinjenötter
3 msk
Kallpressad olivolja
1 msk
Flingsalt
½ tsk

Till servering:

Potatisgnocchi
500 g

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär ett snitt i sidan på varje kycklingfilé utan att skära igenom helt, och vik upp filén.
  • Smula vitost och grovhacka basilikan. Fördela på filéerna. Vik ihop kycklingen. Salta och peppra.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Bryn kycklingen på båda sidor. Vänd försiktigt så fyllningen inte faller ur.
  • Rulla in filéerna i parmaskinka och lägg i en smord ugnsform.
  • Vispa ihop grädde, fond och balsamvinäger. Häll såsen i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.

Tomatsallad och servering:

  • Skiva tomaterna och selleri. Finhacka persiljan. Blanda med olivolja, salt och peppar.
  • Tillaga gnocchi enligt anvisning på förpackningen.
  • Servera fylld kycklingfilé i balsamicosås med potatisgnocchi och tomatsallad.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

711 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Fiber: 2,2 g
Protein: 53,7 g
Kolhydrater: 50,4 g
Fett: 32,6 g
https://www.arla.se/recept/fylld-kycklingfile/