Galette
1 tim 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Galette är franska bovetepannkakor från Bretagne. Gör gärna smeten dagen innan den ska stekas för allra bästa resultat. Det mest klassiska att fylla en galette med är ägg, riven Gruyère och fin skinka. Servera nystekt galette med krispig sallad.

Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat

Ingredienser
Bovetemjöl
|
3 dl |
---|---|
Salt
|
½ tsk |
Strösocker
|
2 tsk |
6 dl | |
Ägg
|
3 |
Olivolja + olivolja till stekning
|
3 msk |
Fyllning:
Falbygdens® Gruyère
|
300 g |
---|---|
Ägg
|
8 |
Rökt skinka
|
16 skivor |
Gör så här
Näringsvärden, per styck med fyllning
Energi:
486 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 30 g |
Kolhydrater: | 20 g |
Fett: | 32 g |

