Gammaldags risgrynsgröt

Efterrätt Frukost Mellanmål
Gammaldags risgrynsgröt

Risgrynsgröt på ett lite lyxigare vis. Gröten kokas nämligen i gammaldags lantmjölk istället för i mjölk och vatten vilket gör den extra god. Mums!

Ingredienser

1 msk
Rundkornigt ris
1½ dl
Salt
½ tsk
1 liter
Kanelstång
1

Gör så här

  • Smält smöret i en kastrull. Tillsätt ris, salt och ca 3 dl av mjölken. Koka upp under omrörning
  • Sänk värmen och späd med resten av mjölken lite i taget under omrörning. Lägg ner kanelstången.
  • Låt gröten koka på svag värme under lock ca 40 min. Rör om då och då. Passa noga så att gröten inte kokar över.
Klart!

Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör

Energi:

330 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 11 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/gammaldags-risgrynsgrot/