Gazpacho
30 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Klassisk gazpacho som serveras iskall med krispiga krutonger och krämig örtyoghurt. Gazpacho passar att bjuda på under minglet på festen och är läskande gott varma sommardagar.
Ingredienser
Schalottenlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
½ |
Röd paprika
|
1 |
Gurka
|
1 |
Formbröd
|
4 skivor |
Konserverade hela tomater á 400 g, gärna San Marzano
|
2 burkar |
Vatten
|
2 dl |
Olivolja
|
3 msk |
Sherryvinäger
|
4 msk |
Vatten
|
2 dl |
Salt
|
2 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Örtyoghurt:
Grovhackad bladpersilja
|
½ dl |
---|---|
Färsk basilika
|
½ kruka |
2 dl | |
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
Krutonger
|
|
---|---|
Färska örter
|
Gör så här
Örtyoghurt

