GI-lasagne
50 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

GI-lasagne, lika god som vanlig men nyttigare! Istället för en klassisk bechamelsås använder vi oss av KESO® Cottage cheese med smak av lök. Smidig matlagning med ett strålande bra resultat. Om du hellre vill ha en vegetarisk lasagne går det bra att byta ut nötfären mot vegofärs.
Ingredienser
Gul lök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
1 msk | |
Nötfärs
|
500 g |
Tomatpuré
|
2 msk |
Chilipulver
|
2 tsk |
Malen spiskummin
|
2 tsk |
Torkad oregano
|
2 tsk |
Krossade tomater
|
400 g |
Vatten
|
1 dl |
Grönsaksbuljong
|
2 tärningar |
Svartpeppar
|
1 krm |
500 g | |
Urkärnade svarta oliver
|
1 dl |
Lasagneplattor fullkorn
|
9 |
2 dl |
Gör så här
Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör
Energi:
540 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 42 g |
Kolhydrater: | 28 g |
Fett: | 29 g |

