Glass på brynt smör

Glass på brynt smör

60+ min Efterrätt
Krämig brynt smör-glass är oemotståndligt gott! Ringla gärna över kolasås och toppa med färska hallon vid servering!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glass-pa-brynt-smor/

Gör så här

  • Koka upp grädde, mjölk och glykossirap.
  • Vispa äggulor och socker pösigt. Häll den varma gräddmjölken över äggulorna under vispning. Häll tillbaka i kastrullen och värm till 82° under vispning. Häll glassmeten i en bunke.
  • Bryn smöret i en kastrull under ständig vispning tills det blivit bärnstensfärgat och doftar nötigt. . Häll över i en bunke och låt svalna.
  • Vispa ner crème fraichen i det brynta smöret, rör sedan ner det i glassmeten. Låt smeten blir riktigt kall innan den körs i glassmaskinen.
  • Förvara gärna glassen i frysen en stund innan servering. Skulle glassen bli väldigt hård i frysen kan man ställa den i kylen en stund innan servering.
Klart!

Gör gärna glassmeten dagen innan så den är riktigt kall innan den körs i glassmaskinen. Smöret som bli över kan användas till stekning eller som skirat smör till kroppkakor, fisk eller laxpudding.

Ingredienser